emocions identificades

Emocions identificades. Què fem ara?

Un cop hem identificat les emocions i les hem validat, comencem per tenir cura d’aquestes emocions, com? Doncs hi ha moltes maneres de fer aquests exercicis i cadascú de nosaltres pot tenir formes que li poden resultar eficaces.

De vegades no sabem com ho hem de fer quan sentim aquella tristesa tan amargant, i la gent es queda paralitzada davant d’una pena molt difícil de gestionar. Algunes coses que ens poden funcionar són, per exemple, parlar del que està passant, si tenim alguna persona de confiança que ens faci sentir a gust per poder explicar com ens sentim i només ens escolti, de manera activa, que veiem que ens mira, que ens fa costat, i potser no cal que estigui d’acord, simplement ens escolta. Si no és el cas, podem escriure sobre l’emoció en un diari, i abocar allà tot el malestar.

Fa molts anys que treballo ajudant a persones amb dificultats per gestionar emocions i una de les coses que els ajuda molt és entendre que no hi ha res permanent i que aquestes emocions seran transitòries, passaran, tot i que creiem que no, acabarà passant.

Altres coses tenen relació amb l’autocura d’un mateix i és que en el moment que les emocions estan desbordant els nostres límits, tenir cura de nosaltres ens pot ajudar molt a gestionar-ho. Com ho podem fer, per exemple, prenem un bany relaxant, sortim a donar una volta, fem una mica d’esport, escoltem música. Fer activitats que connectin amb la natura pot ajudar molt a la nostra regulació emocional. Un tema relacionat és l’arrelament amb la terra, caminar tranquil·lament sentint els nostres peus a terra. Podeu provar els dies que us noteu més desbordats i sentir els vostres peus a terra. Penseu en com us sentiu? Us ajuda?