Deglució atípica, alteracions de la respiració, disfàgia (quan hi ha dany cerebral), alteracions orofacials i prevenció dels mals hàbits pre i post ortodòncia.
Dislàlia, retards en l'adquisició de la parla, i disàrtria (quan hi ha dany cerebral).
Retard en l'adquisició del llenguatge, trastorn específic del llenguatge (TEL), disfàsia i afàsia (lesions cerebrals).
Disfonies orgàniques: nòduls, pòlips, quists, edemes, paràlisi de la corda vocal, etc. Disfonies funcionals.
Disfèmia i taquifèmia.
Disgrafia, disortografia, comprensió lectora, velocitat lectora, i Dislèxia.
Adquirida, per dany cerebral o per dèficit d'audició.
Parkinson, Alzheimer, esclerosi múltiple ...
Recollida de dades i informació necessària per obtenir un diagnòstic diferencial. Aquesta primera visita es farà presencialment amb el propi client, en cas de ser una persona adulta, i amb els pares o tutors, en cas de tractar-se d'un menor.
Sessions de valoració del pacient mitjançant l'observació directa i l'administració de proves i / o test específics en logopèdia, que ajudaran a determinar quines són les funcions alterades i les dificultats que es deriven d'aquest fet. El nombre de sessions dependrà de les alteracions que presenti i de la participació del pacient en les diferents tasques proposades.
Sessió on s'explica els resultats obtinguts, quin diagnòstic es deriva i el tractament que es durà a terme.
El tractament serà individual i específic a la diagnosi obtingut, encaminant els objectius dels exercicis a millorar les dificultats que presenti el menor i / o rehabilitar les funcions alterades. La metodologia de treball és molt dinàmica, intentant fer el tractament el més amè possible per al pacient, facilitant així la seva recuperació. El gruix de la feina es fa directament amb els nens, però també es donen orientacions i pautes, així com tasques per practicar a casa amb ajuda dels pares o adults responsables.
Tot el tractament està coordinat amb la resta de professionals de centre (treball interdisciplinari), així com amb els professionals de l’educació que treballen directament amb el nen (mestres, tutors …), i amb els pares, realitzant reunions puntuals per cohesionar la nostra feina, i així seguir la mateixa línia d’actuació.
El tractament serà individual i específic a la diagnosi obtingut, encaminant els objectius dels exercicis a millorar les dificultats que presenti el pacient i / o rehabilitar les funcions alterades.
Les sessions aniran enfocades a fer un treball molt específic de rehabilitació, però també en donar pautes i tècniques que puguin aplicar en la vida diària, i així aconseguir una recuperació més global del pacient, com és el cas dels pacients amb alteracions de veu.
En aquest grup, podem trobar totes aquelles persones que tinguin alterades les àrees del llenguatge, la parla, la deglució, la comunicació i el pensament causa d’una lesió cerebral (accident de trànsit, ictus, etc ..) o bé per malalties neurodegeneratives (parkinson, alzheimer, esclerosi múltiple…). En tots aquests casos, l’objectiu principal del tractament serà recuperar les funcions alterades, i depenent del grau d’afectació, intentar millorar la seva comunicació amb l’entorn, amb la finalitat de proporcionar una bona qualitat de vida.